Dünyanın Hali

okuma süresi 2 dakika
1. Belçika: Erkek çocukların pembe giydirilmesi

1. Belçika: Erkek çocukların pembe giydirilmesi
Çoğu yerde kız doğunca pembe, erkek doğunca mavi giydirilir. Hatta tüm gardrop bu renklerin hakimiyetinde bebeğin cinsiyetine göre hazırlanır. Oysa Belçika’da tam tersi; erkeklere pembe, kızlara mavi giydirirler.

vietnam

2. Vietnam: Soyadı kadından…
Vietnam’ın güneyindeki E De kabilesi, dünyanın en kadın merkezli halkıdır. Tüm mülk kadınların elinde olduğu gibi, mirasla kız çocuklara devredilir. Erkekler de evlenirken, karılarının soyadını alırlar.

japonya

3. Japonya: Sevgililer gününde kim hediye verecek?
Japonya’da sevgililer gününde sadece kadınlar sevgililerine hediye alırlar. Bu hediye de genellikle çikolata olur. Ancak diğer ülkelerin aksine erkekler hediye vermezler.

arap

4. Arap Ülkeleri : El ele gezen erkekler
Batılılar gördüğünde şaşırabilirler evet ama çoğu Hintli ve Arap erkek arkadaşlık ve samimiyetin göstergesi olarak el ele gezerler. 2005’te Geroge Bush da, Suudi Prensi Abdullah ile böyle bir romantik görüntü çizmişti.

moritanya

5. Moritanya: Şişman kadın daha çekici
Obezliğin sağlık göstergesi sayıldığı Afrika ülkesinde şişman kadınlar çok çekici bulunuyor. Hatta zorla yedirilip şişmanlatılıyorlar.

bisau

6. Bisau Adaları- Gine: Evlilik teklifi kadınlardan
Batı Afrika’daki bu küçük ülkede, evlilik teklifi kadınlardan geliyor. Kadınlar hazırladıkları yemeği gelecekteki kocalarına sunuyorlar. Erkeklerin ise reddetme şansı yok!

 

 

 

 

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.