The Secret Trio

okuma süresi 1 dakika
The Secret Trio, adı gibi gizli kalmış bir üçlü. Udda Ara Dinkjian, klarinette İsmail Lumanovski ve kanunda Tamer Pınarbaşı’dan oluşuyor.

The Secret Trio, adı gibi gizli kalmış bir üçlü. Udda Ara Dinkjian, klarinette İsmail Lumanovski ve kanunda Tamer Pınarbaşı’dan oluşuyor.

Ara Dinkjian’ın anlatmaya gerek var mı, bilmiyorum. Arto Tunçboyacıyan’ın da dâhil olduğu Night Ark projesi dönemini kaçıranlar, Ahmet Kaya’nın “Ağladıkça” ve Sezen Aksu’nun seslendirdiği “Vazgeçtim”, “Sarışınım”, “Hoş geldin”, “Yine mi çiçek” ve “Son sardunyalar” şarkılarının bestecisi olarak hatırlayacaklardır.

İsmail Lumanovski ise ilginç bir karakter. New York’taki ünlü Juilliard Müzik Okulu’ndan mezun ilk Roman. Hem Makedon, hem Türk müziğine aşina. Zaten New York Gypsy All Stars isimli grupta da çalıyor aynı zamanda.

Tamer Pınarbaşı da New York Gypsy All Stars’dan. Farklı bir tekniği var. Kanunu alışıldık şekilde, yani iki mızrapla değil, on parmakla çalıyor. Türkiye’de doksanlarda Tarkan, Burak Kut gibi şarkıcıların albümlerinde çaldıktan sonra başlayan ABD macerasında caz, flamenko, klasik müzik gibi farklı tarzlarda da çalmış.

2012 yılı Nisan ayında ABD’de ilk albümleri Soundscapes’i çıkartmışlar. Dünyanın öbür ucunda müzik yapıyor olsalar da tınıları çok aşina. Tam yağlı Ezine peyniri, topatan kavunu ve rakı gibi.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.