İstanbul Restaurant Berlin

okuma süresi 1 dakika
70'li ve 80'li yıllarda Safiye Ayla, Zeki Müren gibi sanatçıları ağırlayan Berlin'in ilk Türk mutfağı İstanbul Restaurant, 1964 yılında Veysel Pak tarafından kuruldu. Türkiye'nin en başaralı aşçılarından biri olduğu için Almanya'dan teklif alan Veysel Bey, uzun yıllar Avrupa'ya Türk mutfağını İstanbul Restaurant'ta sunduğu lezzetlerle tanıttı.

70’li ve 80’li yıllarda Safiye Ayla, Zeki Müren gibi sanatçıları ağırlayan Berlin’in ilk Türk mutfağı İstanbul Restaurant, 1964 yılında Veysel Pak tarafından kuruldu. Türkiye’nin en başaralı aşçılarından biri olduğu için Almanya’dan teklif alan Veysel Bey, uzun yıllar Avrupa’ya Türk mutfağını İstanbul Restaurant’ta sunduğu lezzetlerle tanıttı. Şimdilerde ise, Türkiye’ye kesin dönüş yapan Veysel Bey’in iki oğlu Şenol ve Ali Pak devralmış bu görevi.

Mutfağında hem Türk hem de Alman aşıların bulunduğu İstanbul Restaurant’ta, klasik Türk mutfağının yanı sıra Osmanlı saray mutfağından özel mezeler ve yemekler de bulunuyor.

Bir çok Alman gurme tarafından övgüyle bahsedilen Arnavut ciğer ve enginar tavayı, ayrıca Yoğutlu Kebabı en çok tercih edilen yemekleri.

İstanbul Restaurant’ta ayrıca her Cuma-Cumartesi 21.00’den sonra, oryantal müzik yapılıyor ve dansöz sahne alıyor.

Pestalozzistraße 84 Tel:490308832777

http://www.istanbul-restaurant-berlin.de

istanbulrestaurant

 

Almanya’da Rakı Keyfi‘nden alınmıştır.

About The Author

Diğer yazılar

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.