Seçimlerin ardından yapılabilecek 10 şey

okuma süresi 2 dakika
Hepimiz yoğun bir dönemden geçtik. İstediğiniz siyasi parti kazandı ya da kaybetti. Mutlaka bir şeyler oldu. Gelin bu stresli dönemin etkilerini nasıl üzerimizden atabiliriz, buna biraz kafa yoralım.

Hepimiz yoğun bir dönemden geçtik. İstediğiniz siyasi parti kazandı ya da kaybetti. Mutlaka bir şeyler oldu. Gelin bu stresli dönemin etkilerini nasıl üzerimizden atabiliriz, buna biraz kafa yoralım.

1. Müzik dinleyin
Online müzik dinleme alışkanlığınız Youtube üzerinden olabilir, başka bir video sitesi, başka bir online radyo… Bunların üzerinden olabilir. Bugün kendinize biraz mola verin ve yalnızca klasik müzik dinleyin. Tavsiyemiz, bir Dailymotion linkiyle ve Vivaldi klasiğiyle gelsin: Spring

Vivaldi Four Seasons Spring Largo E Pianissimo… paylaşan: landscapehd

2. Çiçek ekin
O da nerden çıktı demeyin, bahar geldi. Şöyle balkonunuza doğru yol alın, eski, kurumuş çiçeklerinizin yerine ya da yoksa yeni alacağınız saksı ve topraklara bahar çiçekleri dikin. BU tohumları süpermarketlerde bile bulabilirsiniz.

3. Cüzdanınızı temizleyin
Özellikle erkekler için cüzdan temizliği bir derttir. O cüzdan şişer, şişer ve en son kendi formunu bularak bağımsızlığını ilan etmek ister. Hemen bir masa bulun ve cüzdanınızda ne var ne yok bir boşaltın. Ha, o sakladığınız kartvizitlerin hiçbiri işinize yaramayacak; şimdiden atabilirsiniz.

4. Eve yürüyerek gidin
Malumunuz, Türkiye biraz sancılı da olsa saatlerini ileri almayı başardı, günler uzadı. Pazartesi günü için uygun bir öneri midir bilinmez ama, siz de bugün ya direkt yürüyerek ya da ineceğiniz yerden biraz daha önce inerek yürüyün. Baharın etkisiyle kendinizi hızlıca evinizde bulacaksınız.

5. Masaüstünüzü toparlayın
Yine üşengeçler için, uzunca süredir ertelenen bir iş: Masaüstü temizliği. Yeni dosya kaydedecek yer bulamayacağınıza, bugün bilgisayarınızın masaüstünü ilgili klasörlere taşıyın. Word, Excel, Foto… Uğraşmak istemiyor musunuz? O halde Eski Masaüstü diye bir klasör açın, gerisi gelir zaten…

6. Rakı için
Öyle büyük organizasyonlara, onlarca mezeye gerek yok. Arayın birkaç yakın dostunuzu, akşam şöyle küçük bir çilingir sofrası kurun. Mezeyi kendiniz hazırlamakla uğraşmak istemezseniz hazır mezeleri biliyorsunuz. En olmadı beyaz leblebi ile için.

7. Facebook listenizi temizleyin
Gün boyu size stres veren insanları mazur görmek yerine, silin gitsin! Böylelikle farkında olmadan maruz kaldığınız birçok negatif içerikten uzaklaşmış olacak, üstüne tertemiz bir arkadaş listesi ile canlanacaksınız.

8. Odanızın bir bölümünü kara tahtaya çevirin
Yapı marketlerde satılan boyalar ile duvarlarınızı kara tahtaya (ya da başka renge) çevirerek üzerine dilediğinizi yazıp çizmek serbest! Uygularken de sonrasında da çok eğleneceksiniz.

9. Bebek koklayın
Evet, onlar hepimizin en saf olanları. İyi gelecekler.

10. Ve daha bir sürü şey
Bir sürü…

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.