“Miro” sergisindeki tablolar sahteymiş

okuma süresi 1 dakika
İstanbul'da geçen ay Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde açılan Miro sergisi, tabloların sahte olduğuna ilişkin bir iddia üzerine apar topar kapatılmıştı. O tablolar Miro Vakfı'ndan gönderilen bir uzman tarafından incelendi. Uzman raporuna göre, tablolardaki imzalar sahte.

İstanbul’da geçen ay Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde açılan Miro sergisi, tabloların sahte olduğuna ilişkin bir iddia üzerine apar topar kapatılmıştı. O tablolar Miro Vakfı’ndan gönderilen bir uzman tarafından incelendi. Uzman raporuna göre, tablolardaki imzalar sahte.

Tophane-i Amire’de açılan serginin İspanya’daki Miro vakfından gönderilen bir elektronik posta üzerine 20 Aralık’ta ziyarete kapatıldığını hatırlatan organizasyon şirketi, sahte tablo iddiasının ardından Miro Vakfı’ndan bir uzmanın İstanbul’a gelerek inceleme yaptığını bildirdi.

Tabloları inceleyen uzmanın hazırladığı teknik raporda eser imzalarının orjinal olmadığının belirtildiği kaydedildi.

Konunun yargıya taşındığını belirten Kült Organizasyon, “Türk mahkemelerince atanacak bilirkişi incelemesinin ardından detaylı bir inceleme için Miro Vakfı’nın da talebi üzerine eserler İspanya’ya gönderilecektir” dedi.

CNN Türk‘ten alınmıştır.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.