İçine atıyon, atma

okuma süresi 1 dakika
Sonra arkada bir yerde Neşet Ertaş çalsın ama o çok bilinen, herkesin eşlik ettiği "Yozgat Sürmelisi" değil, az bilinen "Yozgat Sürmelisi" çalsın. Masada bunun bir tavır olduğunu, bu isimde birçok şarkı olabileceği konuşulsun. Türküler övülsün. Herkesin aklına aynı anda bir dize gelsin.

Vavien ne demek? Aşağıda bir anahtar var, ona basıyorsun. Sonra yürüyorsun, o arada ışık sönmesin istiyorsun ama geri de dönmek istemiyorsun. Aynı işlevi gören anahtar yolunun sonunda da var. Kapıyorsun ve geçiyorsun. Şımarıkça geliyor kulağa ilkin ama bir yandan tasarruflu bir şey aslında.

İçe atılan masalar olduğunu farz edelim. Masanın bir ucunda oturanla, öteki ucunda oturan arasında bir vavien olduğunu farz edelim. Rakı içelim. Rakıyı, zaten içelim.

Sonra arkada bir yerde Neşet Ertaş çalsın ama o çok bilinen, herkesin eşlik ettiği “Yozgat Sürmelisi” değil, az bilinen “Yozgat Sürmelisi” çalsın. Masada bunun bir tavır olduğunu, bu isimde birçok şarkı olabileceği konuşulsun. Türküler övülsün. Herkesin aklına aynı anda bir dize gelsin.

İçimize atmayalım. Kimse o masada içine atmasın. Gençlik masası olsun o masa. Rakı içilsin. Neşet Ertaş çalsın. Film olan “Vavien”deki o müthiş “karaoke” sahnesi konuşulsun. Settar Tanrıöğen rakı içiyor ve Neşet Ertaş’a eşlik ediyor.

Sonra herkes ağız dolusu gülsün.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.