Köpek sahibi olmak için 12 neden

okuma süresi 3 dakika
Köpekleri neden sevmeliyiz?

1. Köpekler iyi bir dinleyicidir

Köpekler sizin anlattığınız her şeyi dinlerler. Soru sormazlar, eleştirmezler, karşı çıkmazlar! Tüm dikkatleri konuştuğunuz süre boyunca sizdedir. Onlara istediğiniz her şeyi anlatabilirsiniz, tüm sırlarınızı saklayacaklarından emin olabilirsiniz; bifteğin yeri hariç.

köpek

 

2. Sizi her gördüğünde mutlu olur

İster evden beş dakika önce çıkmış olun ister saatler geçsin, köpekler için fark etmez. Her defasında yıllardır görüşmüyormuşsunuz gibi sizi karşılarlar. Hayatınızdaki hiç kimse sizi gördüğünde onun kadar mutlu olmaz.

köpek1

3. Onlarla kendinizi güvende hissedersiniz
“Bir çıtırtı mı oldu?” “Kapıyı biri mi kurcalıyor?” gibi sorular sormanıza gerek kalmaz. Köpeğiniz her zaman yabancılara karşı duyarlıdır ve her şeyi sizden önce fark eder.

köpek2

4. Size sorumluluk sahibi olmayı öğretirler

Evi dağınık bırakmamanız, okuduğunuz kitabı yere atmamanız gerektiğini defalarca birinden duydunuz ama işe yaramadı değil mi? Hiç kimsenin yapamadığı bir şeyi sizinle birlikte yaşamaya başlayan bu minik canlılar birkaç günde yapacak ve size ortalıkta bir şey bırakmamanız gerektiğini öğretecekler.

köpek3

5. Sizi egzersiz yapmaya zorlarlar

Eğer hiç hareket etmiyorsanız bir köpeğiniz olduğunda değişecek en önemli şeylerden biri bu. Onunla yürüyüşe çıkmak, onun yüksek enerjisini top oynayarak azaltmak size de iyi gelecek.

köpek4

6. Köpeklerle eğlenirsiniz

Bir köpeğiniz varsa canınızın sıkılması çok zordur. Her zaman sizi meşgul edecek bir şey bulurlar. Dışarı çıkıp yürüyebilir, attığınız topu saatlerce aynı enerjiyle geri getirmesini izleyebilirsiniz. Köpekler eğlenmek ve birlikte zaman geçirmek için çok iyi birer arkadaştır.

köpek5

7. Yeni insanlarla tanışmanızı sağlarlar

Köpeğiniz sayesinde dışarıda daha fazla zaman geçirirsiniz. Yolda yürürken bile sizinle sohbet etmek isteyen insanlarla karşılaşırsınız, nasıl olduğunu bile anlamadan pek çok yeni arkadaşınız olur. Yol boyunca selam verdiğiniz, günaydınlaştığınız insanları söylemiyoruz bile.

köpek6

8. Hiçbir şeyin peşinden bu kadar koşmazsınız

İnsan hayatta pek çok şey ister, bir yığın şey olsun diye çabalar. Ancak kimi zaman karşısına çıkan engeller nedeniyle isteklerinden, hayallerinden vazgeçer. Ancak köpekler böyle değildir, hiçbir şeyin peşinden bu kadar çok koşmazsınız.

köpek7

9. Zor durumlarda onları bahane olarak kullanabilirsiniz

Görüşmek istemediğiniz bir arkadaşınız aradığında ya da mesainiz uzadığında köpeğinizi gezdirmeniz gerektiğini söyleyerek bulunduğunuz ortamdan kaçabilirsiniz. Kimse bütün günü evde yalnız geçirmiş bir köpeğin daha fazla yalnız kalmasına ya da karnı acıkmış olarak sizi beklemesine dayanamaz değil mi? Bu tip bahaneler üzerine kimse soru sormaz ya da durumu sorgulamaz.

köpek8

10. Sizi çocuk sahibi olmaya hazırlarlar

Köpek bakımı sandığınızdan çok daha zordur ve çoğu zaman bir çocuktan farkı yoktur. Köpekler de girdikleri ortamı hızlıca değiştirir, tıpkı bir çocuk gibi sizi kendi düzenlerine uymaya zorlarlar. Eğer bir köpekle baş edemiyorsanız asla çocuk sahibi olmayı düşünmeyin!

köpek9

11. Köpekler komiktir

Ne kadar canınız sıkkın olsa da köpekler mutlaka sizi güldürecek bir şeyler yaparlar. Onlarla biraz zaman geçirmek bile hayatınızdaki olumsuz şeyleri düşünüp durmanıza engel olacaktır.

köpek10

12. Köpeklerin kocaman bir kalbi vardır

Tüm nedenler bir yana köpek sahibi olmak sonsuz bir sevgi demektir. Köpekler ne yaparsanız yapın sizi severler, hem de hiç yargılamadan. Ne yaparsanız yapın onlar her zaman yanınızda kalırlar ve sizi sevmekten vazgeçmezler. Başka kim bunu sizin için yapar?

About The Author

Diğer yazılar

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.