Mahallemizin Gazianteplisi
okuma süresi 3 dakikaİstanbul’un Anadolu yakasındaki mahalleler, bir farkla Avrupa yakasındakilerden ayrılır; meyhaneleriyle… “Nasıl?” diye soracak olursanız; Caddebostan’daki barlar sokağı bir Taksim’dir, Kadıköy’de yapılmaya çalışılan restoranlar bölgesi, az gelişmiş bir Beşiktaş’tır amma velakin, mahallelerde keyifle oturup yenip içecek yerler bulunmaz. Bunun farklı nedenleri var tabii; en başta da binaların arasından ansızın başını uzatıveren okullar ve camiler yasal olarak restoranlarda alkol satışına engel oluşturuyor…
Uzun lafın kısası, Kadıköy’den Bostancı’ya kadar uzanan bölgede, ara mahallelerde alkollü restoranlar çok da fazla değildir. İşte böyle bir ortamda Göztepe Et Lokantası, çölde bir vaha gibi karşınıza çıkar. Bu ‘vaha’ kelimesi fiziki olarak da doğru; zira etrafında bulunan koca apartmanların ortasında yeşillikler içinde kocaman bahçesi olan bir restorandan bahsediyoruz… Minibüs Caddesi boyunca Kadıköy’den Bostancı’ya giden yolda Göztepe’ye geldiğinizde İstasyon Caddesi’ne girip (ki burası Göztepe benzinci durağıdır) ikinci sola döndüğünüzde; aynı sokakta olmanıza rağmen hâlâ nerede olduğunu göremezsiniz. Bunun için 150 metre daha yürümeniz gerekir. Bu nedenle olsa gerek kocaman bahçesi hiçbir zaman tıklım tıklım olmaz.
Göztepe Et Lokantası, adı üstünde mönüsünü et üzerine oluşturuyor. Gaziantep mutfağının bütün mezelerini de burada bulabilirsiniz. Genel olarak her akşamcının bildiği şakşuka, haydari, semiz otu, pilakinin yanına sıcak-soğuk humusu, gavurdağı salatasını, haşlama-kızartma içli köftesini ve fındık lahmacunu koyar. Biz genellikle haşlama içli köfteyi yer, mideyi doldurmasın diye fındık lahmacunun tadına bile bakmayız. Zira mezelerin sonrası yumuşacık etlere her daim hazır oluruz. Ana yemekler arasında küşleme, kuzu şiş, kaburga en gözdelerimiz. Tabii karışık bir tabak hepsinden yiyebileceğiniz bir seçenek sunar. Sonrasında mutlaka ama mutlaka katmerin tadına bakmalısınız
NE YENİR NE YENMEZ?
– Kırmızı eti öneririz. Tavuk eti kötü olduğu için değil; kanat, tavuk şiş gibi yiyecekler her yerde bulunan, tadı ve yumuşaklığı çok da değişmeyen ürünler olduğu için.
– Kekik salatasını özellikle meze olarak almalısınız. Pilaki, sıradan; bir özelliği yok.
– Hafif tatlı sevenler dondurmalı irmik helvası yiyebilir. Ancak önerimiz; mutlaka katmer!
FİYATLAR?
Mezeler ve ana yemekle birlikte kişi başı 2-3 duble rakı içerseniz, adam başı 80 lira civarında ödersiniz.
SERVİS
Kendinizi Kuruçeşme’deki lüks balıkçılardan birinde sanabilirsiniz. Zira, çoğu zaman rakınızı kendiniz bile koyamazsınız; aniden bir garson koşup yetişir…
ÇOCUKLAR?
Göztepe Et Lokantası, her yaştan çocuklarla gidebileceğiniz bir yer. Çünkü kışın içeride sigara içmek kesinlikle yasak ve çocuklar için başında bir ‘abla’nın da bulunduğu oyun odası mevcut.
OTOPARK?
Vale hizmeti veriliyor.
BAŞKA?
– Maç izlemek isteyenler için Digiturk ve D-Smart bulunuyor. Ancak öncesinde aramanızı tavsiye ederiz. Zira aynı gün Trabzonspor ve Bursaspor’un da dahil olduğu beş büyük takımın maçları varsa yayın, gelecek kişi sayısına göre belirleniyor. Önce arayan takımın taraftarı kazanıyor!
– Göztepe Et Lokantası’nın en ‘ofsayt’ konusu müzik… Her ne kadar kısık ve rahatsız etmeyecek tonda olsa da insanın birden elini masaya vurup rakının yanında hiç gitmeyen hafif Batı müziğine “Yeter”i basıp, “Patlat bir Müzeyyen Abla!” diye bağırası geliyor…
Not: Herkese selamlar, buraların yenisiyim, beni okuyun 🙂 Beğendiğiniz yerler varsa, önerin; bayıla bayıla gidip sonrasında da yazarım…