Bir Sevene Sorduk: Özgür Çakıt

okuma süresi 3 dakika
"Ben efkarlıyken değil, mutluyken rakı içenlerdenim."

Bir Sevene Sorduk köşemizin konuğu Özgür Çakıt’ı ekranlardan ve diğer birçok projeden çoğumuz tanıyoruz. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün ardından Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapan Özgür Çakıt, Okan Bayülgen ile birlikte Zaga, Televizyon Makinası, Makina, Disko Kralı programlarında editör, metin yazarı ve oyuncu olarak görev aldı.

İlk kez Zaga’da çeşitli skeçlerde ekran önüne çıktı, Zaga’da Şelale Hanım’ın kocası Tayyar olarak hafızalardaki yerini sağlamlaştırdı. Ardından program içerisinde “Mavi takım elbiseli muhabir”, “Tarkan Hayranları”, “Kız Kuruları” bölümlerinde yer aldı. Disko Kralı’nda “Ben Bi’ Şey Merak Etmek İstiyorum”, “Okan Ben Bi’ Şey Buldum” gibi bölümlerini hazırlayıp sundu.

Şu anda reklam ve metin yazarı olarak çalışan, ayrıca birçok televizyon programının yapımcılığını ve editörlüğünü yürüten Özgür Çakıt’ın bir de rakısever yönüne göz atmaya buyurun:

Rakıyı ilk kaç yaşınızda tattınız? Nasıldı?
Tam kaç yaşımda olduğumu hatırlamıyorum ama çok küçüktüm ve pek tatlı bir tanışmamız olmadı rakıyla. Daha doğrusu rakının bir suçu yoktu bunda. Kuzenimin şaka yapmak için bana su yerine yarım bardak rakı vermesi, benim de bir dikişte onu içmemle sonuçlanan bir tanışma oldu. Ancak üniversite 1. sınıfta tekrardan, bu sefer gayet güzel bir rakı sofrasında eski yaşadıklarımızı unuturak her şeye yeniden başladık kendisiyle ve hiç ayrılmadık sonrasında.

Ne sıklıkla rakı içersiniz?
Haftada 1 kere, yakın arkadaşlarımla rakı-balık gecesi yapıyoruz. Ben efkarlıyken değil, mutluyken rakı içenlerdenim.

Rakınızı nasıl içersiniz?
Daha önce duble, iki buzlu ve su katarak içiyordum. Son aylarda su yerine maden suyu katarak içiyorum.

Mümkün olsa kiminle rakı içmek isterdiniz?
Müzeyyen Senar veya Zeki Müren ile rakı içmek isterdim, hem de onların sesinden, kendi şarkılarını canlı canlı dinlerken.

Rakının yanında en çok sevdiğiniz meze hangisi?
Beyaz peynir ve kavun olsun yeter.

En sevdiğiniz rakı masası arkadaşınızı söyler misiniz?
Kalabalık rakı masalarını seviyorum. Dolayısıyla tek bir kişiden öte, en sevdiğim arkadaşlarımla bir arada olmak beni mutlu ediyor.

Rakıdan başka hangi içkileri seversiniz?
Viski ve cintonik

Meze yapar mısınız?
Bir kaç mezeyi yapabiliyorum. Ben Mersinliyim ve bizim oralarda çok zengin bir meze kültürü olduğu için, o yöreye ait daha çok meze yapmayı öğrenmek istiyorum. Meze yapmayı çok zevkli ve heyecanlı buluyorum, önemli olan yaptığın mezenin beğenilmesi.

Rakıyı bir duyguya benzetseniz hangisi olurdu?
Coşku olabilirdi. Rakı masalarında insanların normalden daha rahat ve daha coşkulu, daha mutlu olma hallerini seviyorum.

Hangi ortamda rakı içmeyi tercih edersiniz?
Evde değil de dışarıda, meyhane ortamında içmeyi tercjh ederim. Ancak o günkü moduma gore bazen müzikli bir yeri, bazen de müziksiz yerleri tercih ederim.

Rakı ile en sevdiğiniz şarkı hangisi?
Mırıldanıyorum şu an: “Bu gece benim gecem, bu gece benim gecem, cama vuran her damlada…” yani “Agora Meyhanesi”

Hiç tatmamış birine rakıyı nasıl tarif edersiniz?
Rakıyı hiç tatmamış birisine, rakının tadını anlatmaya çalışmak yerine “yaşamadan anlayamazsın, hele bir içte öyle konuşalım” derim. Zaten anlatamam da, hiçbir şeye benzemiyor çünkü.

Rakı bir insan olsa adı ne olurdu?
Duygu olurdu bence. Rakı ile insan birlikte türlü türlü duygular yaşar. En sevdiğim rakı arkadaşlarımdan birisinin de ismi aynı zamanda.

Rakı sofrasından neleri uzak tutmalı?
“Ben rakı içmeyeceğim” diyen birisini.

Peki son olarak; ne olacak bu memleketin hali?
Bunu rakı masasında uzun uzun konuşalım istersen. : )

Yanıtları için Özgür Çakıt’a teşekkür ediyoruz. – BK

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.