İşte bu: 17 Şubat Dünya Kediler Günü!

okuma süresi 2 dakika
Dünyanın birçok bölgesinde 17 Şubat tarihinde kutlanan kediler günü, ABD’de 29 Ekim’de, Rusya’da ise 1 Mart’ta kutlanıyor.
Bugün 17 Şubat, yani “Dünya Kediler Günü”! Dünyanın birçok bölgesinde 17 Şubat tarihinde kutlanan kediler günü, ABD’de 29 Ekim’de, Rusya’da ise 1 Mart’ta kutlanıyor. Bazı kültürlerde dokuz bazı kültürlerde ise yedi canlı olduğuna inanılan kedilere farklı özellikler atfediliyor. Bazı kültürler kedilerin iyileştirici etkisi olduğuna inanırken, kimi kültürlerde kedilerin kötü şans getirdiği düşünülüyor.

Kısacası hemen her kültürde özel bir yere sahip olan kedi dostlarımızın dokuz canlı olduklarından tutun da, iyileştirici etkileri olduklarına dek birçok inanış var. Daha eskilere gidildikçe kedilerin cadıların güçlerini artırdıklarına dair inanışlara da rastlanıyor.Bugün dünyada 500 milyon ev kedisi olduğu tahmin edilirken, bu sayıya sokakta yaşayan dostlarımızı da ekleyince popülasyon milyarı buluyor. Yaklaşık 7 milyarlık insan nüfusunu göz önüne alırsak, bu kadar bizle beraber, iç içe yaşayan kedilerin ortalama 7 kişilik bir arkadaş grubunun yedinci üyesi olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz!

Bu özel gün vesilesiyle hem kedileri hem de onların tüm yaramazlıklarına, tüm zorluklarına rağmen sevgisini kaybetmeyip bakımını üstlenen, dostluğuna kucak açan milyonlarca insanı kutluyoruz.

Eh, bir “kedi videosu” eklemeden de olmaz tabii. “Yavaş Yaşama Kılavuzu” BüyükKeyif’e yakışır şekilde… Onların bu “durmak” gününde.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.