13 Şubat Eski Sevgililer Günü’nüz Kutlu Olsun…

okuma süresi 2 dakika

O da nerden çıkmış demeyin. Sevgililer Günü’nün hikayesini bilirsiniz: Aziz Valentinus ile anılan 14 Şubat tarihi, Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını göndermesinden bu yana farklı biçimde kutlanmaya başlanmıştır. Tabii bizim konumuz “eski sevgililer günü” olunca, onun da tarihini araştırmayı ihmal etmedik.

Eski Sevgililer Günü’nü tarihi neredeyse 40 yıllık, ancak pek bilinmemektedir. İnternette atılan ilk e-posta 1971 yılında Ray Tomlinson tarafından gönderilmiş olmasına rağmen, “asıl” e-posta iletişimin başlangıcı tarihteki ikinci e-posta’yı gönderen William Extear’a dayanır. Tahmin edeceğiniz üzere Extear e-postasını o dönem bir hanımefendiyle birlikte olmadığından eski sevgilisine göndermiş ve bu özel gün, 13 Şubat, internet tarihinde “Eski Sevgililer Günü” olarak yerini almıştır.

Extear’ın e-postası zamanında ne eski sevgilisinden ne de basın tarafından ilgi görmeyince bir süre unutulan 13 Şubat, neyse ki bilinçli eski sevgililer sayesinde yeniden dirilmiş ve günümüzdeki önemini kazanmıştır.

Yapılan araştırmalar, eski sevgiliye gönderilen ilk e-posta’nın içeriği konusunda hayli karışık. İki farklı kaynakta yer alan bilgiye, ilk e-posta yalnızca Subject(Başlık) içeren şekildedir: I Miss You

Bir diğer kaynak ise başlığın aynı olduğunu kabul etmekle birlikte, e-postanın içeriğinin de dolu olduğunu iddia eder. E-Posta birebir aşağıdaki gibidir:

I Miss You

Selam nasılsın? Dün gece seni rüyamda gördüm, iyi misin?

Uygun olduğun bir gün meyhane mi yapsak?

Kendine iyi bak.

Bu duygusal e-postanın daha sonrasında milyonlarca eski sevgiliye ilham vermesi; iyisiyle kötüsüyle yaşanan ve biten bir aşkın ardından, bu özel günde dahi olsun eski sevgililerin birbirleriyle iletişimde bulunması hoş bir adet denebilir. Sonuçta yaşanmışlıklar olsun, birlikte geçirilen güzel zamanlar olsun o kadar çok şeyin hatrı var ki, yapılan anketlerin de gösterdiği üzere kamuoyunda ortak bir yargı hakim: Eski sevgili de olsa, insan insandır.

13 Şubat Eski Sevgililer Günü’nüz -mümkünse- kutlu olsun.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.