[Müzeyyen Senar] Meyhaneler öksüz kaldı

okuma süresi 2 dakika
Türk sanat müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar’ı kaybettik. Sesi, duruşu, sahne edasıyla benzersiz ve yeri doldurulamaz bir isim Müzeyyen Senar.

Müzeyyen Senar’ı kaybettik,
Meyhaneler öksüz kaldı.

Türk sanat müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar’ı kaybettik. Sesi, duruşu, sahne edasıyla benzersiz ve yeri doldurulamaz bir isim Müzeyyen Senar. Meyhaneler öksüz kaldı.

16 Temmuz 1918’de Bursa’da doğdu. 1931 yılında İstanbul Radyosu’na katılan Müzeyyen Senar, Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldığı eğitimin yanı sıra aralarında Selahattin Pınar ve Sadettin Kaynak’ın da bulunduğu üstatların rahle-I tedrisinden geçti.

İlk kez 1933’te Harbiye’deki Belvü Gazinosu’nda sahneye çıktı. Henüz 15 yaşındaydı ve sahneye çıkabilmek için mahkeme kararıyla yaşını büyütmek zorunda kaldı. İlk taş plak kaydını 1934’te yapan Senar, bir yıl sonra Dolmabahçe Sarayı’na davet edildi ve Atatürk’ün huzurunda Tatyos Efendi’nin bir şarkısını söyledi. Sonrasında birçok kez Atatürk’ün huzuruna çıkacak, şarkılar söyleyecekti. 1938 yılının yazında, Savarona Yatı’nda son kez Atatürk’e şarkısını söyledi.

Şöhreti tüm ülkeye yayılan Müzeyyen Senar, Türk sanat müziğinin en değerli isimleri arasında ilk sıralarda kabul gördü, herkesçe beğeniyle dinlendi. Bir süredir hasta olan Müzeyyen Senar’ı bugün, 8 Şubat 2015’te kaybettik. Zeki Müren’in aramızdan ayrılışıyla yetim kalan Türk sanat müziği ve meyhaneler, Müzeyyen Senar’ın gidişiyle öksüz de kaldı. Dostlar buluştu belki; ama bizler üzgünüz… İki usta sesi, üstadı saygıyla anıyoruz.

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.