Nevin Keskin Dalyan’dan Ankara’da sergi

okuma süresi 1 dakika
Nevin Keskin Dalyan’ın, 10-17 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek kişisel sergisi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gezilebilir.

Nevin Keskin Dalyan’ın, 10-17 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek kişisel sergisi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gezilebilir.

NevinPOSTER-1

71. Devlet Resim ve Heykel Müzesi yarışmasında “Kadın Dayanışması” adlı eseriyle uluslararası ses getiren sanatçı, yurtiçi ve yurt dışında birçok karma sergiye katıldı. Contemporary, kendine özgü karışık teknikle yaratmış olduğu eserlerinde kolaj ve akrilik kullanmaktadır. New York’taki dünyaca ünlü ArtExpo’da defalarca sergilenen eserleri uluslararası platformda büyük ilgi gördü.

Nevin Keskin Dalyan kimdir?

Ankara doğumlu olan Nevin Keskin Dalyan, resim çalışmalarına 1982 yılında dünyaca ünlü ressam Eşref Üren’in atölyesinde başladı. Daha sonra Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, değerli ressam Osman Zeki Oral’dan desen dersleri aldı. Canlı-cansız model inceleme, yorumlama ve desene aktarma çalışmalarının yanı sıra; desen, biçim, ışık, renk gibi resimsel değerler ile boyut, kompozisyon ve denge kavramları arasındaki bağlantılar üzerinde çalıştı. Sanatçı, dört yıl boyunca dünyaca ünlü ressam Sabri Akça atölyesinde modern ve çağdaş resim anlayışını kendi stiliyle eserlerine yansıttı.

 

 

About The Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.